GENDIA (GENetic DIAgnostic Network)

GENDIAGENetic DIAgnostic Network
GENDIA (GENetisch DIAgnostisch Netwerk) is een internationaal netwerk bestaande uit meer dan 100 genetische laboratoria in Europa, USA en Australia (www.GENDIA.net).
GENDIA biedt meer dan 3000 verschillende genetische testen aan, waaronder NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Test) en STID (Screening Test for Inherited Diseases), en veel genetische testen om kanker en een hoog risico op kanker op te sporen.
Dr. Patrick WillemsCEO GENDIA
Dr. Patrick Willems behaalde zijn arts diploma aan de Universiteit van Antwerpen in BelgiĆ« in 1981. Dr Willems werd opgeleid tot kinderarts in het Universitair Ziekenhuis van Groningen in Nederland (Prof John Fernandes) van 1981 tot 1985. Hij trainde in de Moleculaire Biologie als postdoc aan de University of California San Diego (UCSD) bij Prof John O’Brien van 1985-1987. Van 1987 tot 2000 was hij verbonden aan het Centrum Medische Genetica van de Universiteit Antwerpen (UIA en RUCA), waar hij Professor Medische Genetica was en verantwoordelijk voor de moleculaire diagnostiek en research. Het onderzoeksteam van Dr Willems was betrokken bij de isolatie en karakterisatie van vele genen verantwoordelijk voor mentale achterstand, doofheid en kanker. Hij is de auteur van meer dan 250 wetenschappelijke publicaties, waaronder vele papers in toptijdschriften zoals Cell, Nature en The New England Journal of Medicine. Dr Willems is de oprichter en directeur van GENDIA (www.GENDIA.net), een netwerk van genetische laboratoria.

Het Team

  • Staalverwerking: Nancy Segers

  • Resultaten: Kristel De Boulle, Patrick Willems

  • FinanciĆ«le administratie: Ann Verstraete

  • Consultaties: Patrick Willems

Print Friendly, PDF & Email